Budget & Purchasing

Welcome to WCC Budget & Purchasing

Mission Statement

The Budget & Purchasing Department’s primary function is to serve the College students, faculty, staff and community through the use of a fair and prudent procurement process that is in accordance with the laws of the State of Michigan and Federal regulations. The budget & purchasing staff strives to conduct business with professionalism, integrity and teamwork. The Budget & Purchasing Department makes decisions in the College’s best interest and ensures that the use of public funds will be maximized to the fullest extent possible.

The Budget & Purchasing Department is responsible for:

  1. Managing the college’s annual budget development process to ensure its alignment with the strategic plan, from initial budget development to on-going budget monitoring and analysis.
  2. Provide long-range financial projections for Board of Trustees and executive level planning.
  3. Purchasing Card (P-Card)
  4. Vendor Contact Information
  5. Purchase Orders
  6. Bids, Request for Proposals (RFPs), and Request for Quotations (RFQs).
  7. Focal point for questions regarding requisitions and processing.
  8. Issues with Auxiliary Services
    • Bookstore
    • Copy Center
    • Subway
    • Java Spot
    • SC Spot
    • Vending
    • Fabulous Foods

Bids & RFPs

Current Open Bids

File NameFile SizeLast Updated

5873 RFP Facilities Uniforms
5873 RFP email notification89.86 KB04/13/2017
5873 RFP Facilities Uniforms141.72 KB04/13/2017
Attachment A - Logo Sample57.8 KB04/03/2017
Attachment B - Sample Contract45.38 KB04/13/2017
Attachment C - Pricing Spreadsheet13.29 KB04/12/2017

5894 Bid Water Treatment Chemicals
5894 Bid - Question and Answer 2129.66 KB04/25/2017
5894 Bid - Questions and Answers19.88 KB04/20/2017
5894 Bid email notification72.89 KB04/12/2017
5894 Bid walk-thru notification58.3 KB04/17/2017
5894 Bid Water Treatment Chemicals119.93 KB04/12/2017
Attachment A - Pricing Spreadsheet14.51 KB04/12/2017

5896 Quote Front Of The House Porcelain
Quote 5896 Front Of The House Porcelain - Addendum 133.12 KB04/17/2017
Quote 5896 Front Of The House Porcelain - Instructions & Specifications76.22 KB04/06/2017
Quote 5896 Front Of The House Porcelain - Question & Answer7.79 KB04/17/2017

5902 Bid Entrance Mats
5902 Bid email notification72.04 KB04/12/2017
5902 Bid Entrance Mats112.83 KB04/12/2017

5903 Bid Table and Chairs
5903 Bid email notification72.7 KB04/14/2017
5903 Bid Question and Answers8.86 KB04/19/2017
5903 Bid Table and Chairs117.5 KB04/14/2017

5905 Bid Printing Launch Magazine
5905 Bid email notification71.94 KB04/20/2017
5905 Bid Printing Launch491.33 KB04/20/2017

5907 Quote Custodial Equipment
5907 Quote Custodial Equipment Addednum 1113.77 KB04/18/2017
5907 Quote email notification94.77 KB04/18/2017

5908 Quote SMART Board 6065
Quote 5908 SMART Board 6065 - Instructions & Specifications66.83 KB04/20/2017
Quote 5908 SMART Board 6065 - Question & Answer7.79 KB04/25/2017

5909 Quote Auto Body Repair Consumables
Quote 5909 Auto Body Repair Consumables - Instructions & Specifications82.32 KB04/20/2017
Quote 5909 Auto Body Repair Consumables - Question & Answer7.8 KB04/25/2017

5910 Bid SPLUNK Enterprise Renewal
BID 5910 SPLUNK Enterprise Renewal - Instructions & Specifications68.2 KB04/21/2017
BID 5910 SPLUNK Enterprise Renewal - Question & Answer8.09 KB04/26/2017

5911 Quote Dental Handpiece
Quote 5911 Dental Handpiece - Instructions & Specifications66.49 KB04/21/2017
Quote 5911 Dental Handpiece - Question & Answer7.77 KB04/26/2017

5912 Bid Tenable Security Renewal
BID 5912 Tenable Security Renewal - Addendum #129.16 KB04/25/2017
BID 5912 Tenable Security Renewal - Instructions & Specifications67.13 KB04/21/2017
BID 5912 Tenable Security Renewal - Question & Answer8.24 KB04/26/2017

5913 Bid TurboChef Encore 2
BID 5913 TurboChef Encore 2 - Instructions & Specifications66.5 KB04/21/2017
BID 5913 TurboChef Encore 2 - Question & Answer8.05 KB04/28/2017

5914 Bid Schaerer Coffee Art Plus
BID 5914 Schaerer Coffee Art Plus - Instructions & Specifications67.27 KB04/24/2017

5915 Quote Nikon FM10 Camera
Quote 5915 Nikon FM10 Camera - Instructions & Specifications67.5 KB04/25/2017
Quote 5915 Nikon FM10 Camera - Question & Answer7.77 KB04/28/2017

5916 Bid Hydmech S-20A Band Saw
Bid 5916 Hydmech S-20A Band Saw - Instructions & Specifications68.66 KB04/26/2017

SAMPLE - Contracts
SAMPLE - Contractor Consultant Agreement57.9 KB12/16/2016
SAMPLE - Purchase & Sales Agreement396.44 KB12/16/2016

Contact Us

Washtenaw Community College
Purchasing Department
Student Center Building, 3rd Floor, Room 326
4800 E. Huron River Drive
Ann Arbor, MI 48105-4800

Phone: 734-973-3553
Fax: 734-677-5414

For driving directions to the College, see Directions and Maps.

Feedback & Suggestions / Social Media Directory
Notice of Nondiscrimination